La Federació Valenciana de la Música es presenta a l’Eurosonic Noorderslag (Groningen) i a FITUR (Madrid)

  • L’Eurosonic és un esdeveniment musical de referència amb 40.000 assistents i on participen més de 4.000 professionals i 350 artistes
  • La presència de la FEVIM s’emmarca en l’elecció d’Espanya com a país convidat d’enguany, plasmat en el projecte Focus On Spain
  • La FEVIM també dona a conéixer les seues activitats en l’estand de la Comunitat Valenciana a FITUR

 

CASTELLÓ – VALÈNCIA (19 DE GENER DE 2023). La Federació Valenciana de la Indústria Musical (FEVIM) ha participat aquest dijous 19 de gener en dues de les cites més importants del calendari professional de la música i el turisme. D’una banda, ha format part de les activitats de l’Eurosonic Noordeslag (ESNS) a Groningen (Països Baixos) com a conseqüència de l’elecció d’Espanya com a país convidat d’enguany. D’aquesta manera, el certamen holandés ha desenvolupat el projecte Focus on Spain per a donar a conéixer la indústria musical espanyola i les propostes que es deriven de la pluralitat cultural del país. D’altra banda, la FEVIM ha mostrat les seues activitats en l’estand de la Comunitat Valenciana a la Fira Internacional del Turisme (FITUR) que té lloc a Madrid.

Des de 1986, l’ESNS treballa en la promoció i el descobriment de nous talents europeus i holandesos i profunditza en les necessitats del negoci musical. D’aquesta manera, la seua programació inclou un festival de música on, enguany, hi participen més de 300 artistes arribats de 40 països del continent europeu. Els concerts se celebren en 40 escenaris localitzats al cor de la ciutat de Groningen. Al llarg de la seua història, hi han tocat solistes com Arlo Parks, Dua Lipa o Sigrid i bandes com Altin Gün, Fontaines D.C. o Hinds. A més, l’Eurosonic organitza activitats professionals (taules de discussió, entrevistes i conferències) on s’apleguen més de 4.000 agents del sector. Així, al voltant de 40.000 persones assisteixen a aquest esdeveniment de referència en la indústria musical.

Per a l’edició del 2023, l’ESNS ha escollit Espanya com a país convidat. Per tal de mostrar l’activitat musical del país, el festival ha desenvolupat el programa Focus on Spain en col·laboració amb The Spanish Wave, iniciativa d’internacionalització del talent musical de Live Nation Madrid. D’aquesta manera, entre el dimecres 18 i el dissabte 21 de gener, tindran lloc conferències que versaran sobre la diversitat musical; el panorama de festivals; i les activitats de discogràfiques, editors, distribuïdors i entitats de gestió de drets a Espanya. Així mateix, hi actuaran setze formacions musicals entre les quals estan els valencians Yo Diablo, a més de León Benavente, Queralt Lahoz, Tanxugueiras, Zetak o Marta Knight, entre d’altres.

La participació de la FEVIM a l’Eurosonic Noordeslag s’ha concretat este dijous amb la presència del director de la Fira Trovam, Armand Llàcer. La FEVIM ha format part de la taula de debat Espanya: terra de molts i diferents mercats. El seu objectiu era donar compte de la riquesa i l’heterogeneïtat cultural de les 17 Comunitats Autònomes de l’Estat i de les estratègies desenvolupades en l’àmbit musical en cadascuna d’elles. En aquest marc, Armand Llàcer ha exposat les línies d’actuació que han convertit la Fira Valenciana de la Música Trovam! en un espai per a enfortir la indústria musical valenciana i que serveix d’aparador dels artistes propis. Així mateix, s’han detallat les iniciatives de la Valencian Music Office, plataforma on s’uneixen els agents del sector.

La FEVIM a la gran cita del turisme

La FEVIM també ha sigut protagonista aquest dijous en la Fira Internacional del Turisme (FITUR) que té lloc a Madrid fins al pròxim diumenge. Coincidint amb la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana en aquest esdeveniment, Luis Óscar Garcia, president, i Vicent Alberola, coordinador, han desgranat els elements que defineixen l’activitat industrial de la música valenciana i les accions que desenvolupen les associacions que hi formen part: En Viu!, MusicaProCV i VAM.