L’Institut Valencià de Cultura i la Federació Valenciana de la Indústria Musical presenten l’edició “Any Zero” de l’Anuari de la Música Valenciana, una publicació que representa la primera temptativa per part de la indústria musical valenciana d’analitzar el moment que travessa actualment el sector, així com establir un full de ruta que permeta afrontar els seus reptes de futur.

Després de dos anys i mig de dificultat extrema, la música en directe comença a recuperar el pols de la seua activitat, i resulta més necessari que mai generar un corpus analític que projecte una imatge clara de quin és la realitat del sector i facilite l’establiment de línies estratègiques de desenvolupament. Es tracta de valorar els punts forts i els aspectes a millorar d’un àmbit productiu que sempre ha demostrat un gran dinamisme i capacitat d’adaptació. Així mateix, la música en directe ha experimentat una gran evolució en els últims anys, organitzant-se en col·lectius professionals reconeguts per l’administració, i es reivindica com un sector productiu clau en el desenvolupament social, econòmic i ocupacional del territori.

Però sobretot, aquest “Any Zero” ha sigut concebut com un llibre blanc que estableix el marc metodològic per a les pròximes edicions i que permetrà confeccionar, a mitjà i llarg termini, un relat sòlid que cohesione un àmbit professional que aspira a posicionar-se com a eix fonamental en el desenvolupament estratègic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *