València consolida el seu posicionament en la xarxa de ciutats musicals europees

Les Jornades TIIM (Turisme i Indústria Musical) van tancar ahir la cinquena edició després de dos dies d’activitats en el CaixaForum València. On gràcies a la visita dels delegats de la Music Cities Network de diverses ciutats europees, València ha consolidat el seu posicionament en la xarxa internacional de ciutats musicals.

Sota el lema Turisme amplificat, més de 400 inscrits han gaudit d’una programació pensada per analitzar les potencialitats de l’activitat musical en el desenvolupament turístic de la Comunitat Valenciana.

Les Jornades desenvolupades a la capital del Túria han comptat amb la presència de representants de les localitats d’Hamburg (Alemanya), Manchester (Regne Unit), Göteborg (Suècia), Reykjavík (Islàndia), Århus (Dinamarca) i Groningen (Països Baixos). Aquestes ciutats formen part de la Music Cities Network, una xarxa de ciutats musicals a la qual es va adherir València abans de l’estiu per a impulsar estratègies de desenvolupament a través de la música.

El programa també ha inclós sessions sobre la col·laboració publiprivada en el turisme musical; la creació d’experiències més intel·ligents i inclusives a través de la recollida i la gestió de dades; i el rol de la intel·ligència artificial en el futur del turisme musical. Així mateix, s’han impartit tallers pràctics sobre la mesura dels impactes dels festivals i els mecanismes per atraure el públic potencial dels esdeveniments musicals.

Totes aquestes activitats han servit per a reforçar les estratègies de consolidació de l’ecosistema creatiu i musical que s’impulsen des de la indústria en col·laboració amb les institucions valencianes.