Més de 55.000 persones gaudeixen de l’última edició dels Concerts de Vivers

El grup The Waterboys va tancar anit una nova edició dels Concerts de Vivers amb un gran èxit de públic. La formació escocesa capitanejada per Mike Scott va aconseguir omplir el recinte del festival en un espectacle en què va presentar el seu últim disc, All Souls Hill, i on tampoc van faltar clàssics com “The Whole of the Moon”, “Fisherman’s Blues” o “The Pan Within”. Es posava així la cirereta a un cicle d’actuacions que ha tingut lloc entre l’1 i el 23 de juliol.

Els Concerts de Vivers, emmarcats en la programació de la Gran Fira de València, han consistit en 18 vetllades musicals per les quals han passat 31 artistes valencians, estatals i internacionals. La seua celebració ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de València i d’onze promotores locals. D’aquesta manera, s’ha propiciat la implicació del major número possible d’empreses musicals valencianes.

La programació del festival ha sigut molt ben rebuda pel públic de la ciutat de València i la seua àrea d’influència i, també, per les persones que ens visiten en aquesta època de l’any. Així, els Concerts de Vivers del 2023 han registrat la major xifra d’assistència de les últimes cinc edicions amb 55.000 persones. En aquest sentit, s’ha de destacar que l’esdeveniment ha consolidat i augmentat la xifra post-pandèmia de 2022, en què hi van acudir 52.000 persones. Els espectacles de Lola Índigo, Tini, Mónica Naranjo, Rozalén, The Waterboys, Los Secretos i La Fúmiga van ser els que més públic van congregar.

Finalment, s’ha de posar en relleu l’alta participació d’artistes femenines. Així, un 40% de les propostes programades (12 de 31) comptaven amb la presència de dones, ja siga com a líders o com a membres del grup corresponent. Es tracta d’un percentatge superior a la mitjana dels festivals espanyols i que, un any més, torna a situar els Concerts de Vivers en una posició referent en el mercat musical.