La indústria valenciana de la música en directe trasllada a les administracions un paquet de mesures per pal·liar les conseqüències de la crisi de la Covid-19

VALÈNCIA (25 DE MARÇ DE 2020). Els artistes i les empreses valencianes dedicades als esdeveniments musicals en directe estan patint un dany sense precedents arran de la crisi motivada per la Covid-19. La cancel·lació i l’ajornament de nombrosos concerts i festivals estan afectant greument la indústria musical, un dels sectors estratègics més importants en la dinamització econòmica, social i turística del nostre territori i que genera 3.000 milions d’euros a l’any a la Comunitat Valenciana. A més, la paralització total de la venda d’entrades fa preveure que les conseqüències negatives per a aquestes activitats s’allargaran més enllà del període de confinament de la població, just a les portes de la temporada alta i dels festivals d’estiu.

Per aquest motiu, les més de 30 empreses i entitats reunides en l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV), la Valencian Music Association (VAM!), La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend i l’Associació Valenciana de Sales de Música en Directe En Viu! han presentat a la Conselleria d’Educació i Cultura (IVC), Turisme Comunitat Valenciana, diputacions i als principals ajuntaments un pla d’acció amb l’objectiu de pal·liar els danys immediats, a mig i llarg termini provocats per la pandèmia. En primer lloc, aquestes organitzacions plantegen la necessitat de considerar la cultura com un bé de primera necessitat. D’aquesta manera, es reconeixeria la seua importància en la construcció dels valors simbòlics i en la configuració de la identitat de la societat, especialment en temps de crisi. A més, s’admetria la seua importància estratègica en el desenvolupament econòmic, social i turístic i, per tant, la seua continuïtat seria de vital importància.