La Fira Valenciana de la Música tanca l’onzena edició amb l’assistència de 12.000 professionals i espectadors

L’onzena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam va concloure el passat dissabte a Castelló de la Plana amb una jornada dedicada a la música en directe amb 14 actuacions. Eixe va ser el tancament d’un esdeveniment que va començar el dijous 9 de novembre i que, durant tres jornades, ha congregat més de 12.000 persones entre professionals i espectadors. D’aquesta manera, 800 agents del sector van participar en les meses de debat, conferències i tallers. D’altra banda, milers de persones van gaudir dels espectacles d’una quarantena d’artistes en els diversos escenaris de l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, així com en la sala La Bohèmia, el pub Terra i el Teatre Principal de la capital de la Plana Alta.

La Fira Valenciana de la Música ha servit per abordar qüestions fonamentals i, així, fer un diagnòstic del sector i identificar els reptes que ha d’afrontar. D’aquesta manera, s’han presentat iniciatives de referència en l’àmbit musical; s’ha analitzat la negociació de l’Estatut de l’Artista; i s’han donat a conéixer les innovacions desenvolupades per empreses tecnològiques. A més, el Trovam ha acollit la segona sessió de la cinquena edició de les Jornades TIIM, una iniciativa de l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana que busca sinergies entre la indústria musical i el sector turístic.

D’altra banda, enguany la Fira ha posat en marxa el projecte formatiu Trovam+ en col·laboració amb la promotora internacional de concerts Live Nation i la Universitat Complutense de Madrid. En les sessions del Trovam+ s’han explicat aspectes pràctics del negoci musical relacionats amb les tasques de promoció, management, comunicació i programació.

Com a punt de trobada dels professionals del sector, la Fira ha acollit desenes de reunions ràpides (speedmeetings) entre els agents, els quals han pogut donar a conéixer les seues activitats i negociar contractacions directament. A més, al Trovam s’han anunciat les nominacions de la sisena edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Finalment, l’Associació de Sales Privades de Música en Directe (En Viu!), el Circuit Cultural Valencià i els professionals de la música d’arrel han aprofitat l’esdeveniment per a celebrar les seues respectives assemblees.

El Trovam també ha comptat amb artistes valencians com El Diluvi, grup que va oferir un dels últims concerts abans de la seua parada temporal; Jimena Amarillo, qui va presentar el disc La pena no és cómoda; Tórtel, qui també va posar de llarg nou material amb el disc Calavera Suave; La Maria, renovadora dels estils tradicionals a través de textures electròniques; i Maluks, trio que va posar a ballar el públic de l’Auditori. Així mateix, hi van actuar Ana Zomeño, Blu Boi, Caramelo, Esther, Faixa, Holistiks, Josu Miró, Kela, el duet format per Lola Bou i Manel Brancal, Los Manises, Margarita Quebrada, Ortopedia Técnica, SanIsidro, Sanspok, Santa Companha, The Dance Crashers i les propostes per al públic familiar de Canta Canalla i Marcel el Marcià.

Així mateix, d’altres punts de l’Estat van arribar Airu, Awakate, Belako, Carlota Flâneur, Dupla, Ixeya, Júlia Colom, La Paloma, La Plazuela, Libérica, Morreo, Olaia Inziarte i Pol Batlle.