Els Mitjans Es Fan Ressò de les Reivindicacions del Sector

Els mitjans es fan ressò de les reivindicacions emeses per la Federació Valenciana de la Indústria Musical (FEVIM), que reuneix les principals associacions del sector, i que apunten a la falta de recintes, la necessitat d’una major inversió, la inseguretat jurídica, la lentitud administrativa o l’absència d’estratègies per a activar el consum cultural com algunes de les qüestions que més preocupa el sector.

Les més de 60 empreses del sector musical valencià que formen aquest organisme reclamen més inversió per part de les administracions i, sobretot, millorar la rapidesa en els tràmits administratius. “La manca de personal i la complexitat dels processos burocràtics repercuteixen en el sector, ja que comporta que els temps d’execució siguen majors i, per tant, es retarden els períodes de pagaments de subvecions, expliquen. Afigen que l’obtenció de llicències continua sent “un malson” per la lentitud i les incerteses generades.

A més, denuncien la falta de recintes i la inseguretat jurídica. En paraules del sector, indiquen que no hi ha espais on poder realitzar aquestes activitats de manera dinàmica i competitiva.

La federació també recalca que a la Comunitat Valenciana no hi ha suficients recintes a l’aire lliure i la majoria no disposen d’una dotació bàsica que puga moderar les despeses de producció i facilitar la competitivitat per a atraure artistes i projectes rellevants.